Какво разкрива косата за нас самите?

13.08.2020

Какво е значението на нашата прическа и коса за жената и какви грижи да полагаме за нашата коса - вижте отговора в онлайн магазин за козметика Danielly.bg !

В древността косата на жените се е считала за много интимна част от женското тяло! Било е немислимо, някой друг мъж освен законният съпруг, да докосва косите на жена. Младите момичета са подреждали косите си само в компанията на други жени, а когато се задомят задължително покривали косите си, било знак за семейното им положение, също както халките днес. За изключително романтичен жест се е считало да подариш отрязан кичур от косата си на любимия човек, в някои случаи подобен акт бил равносилен на предложение за брак. Фактът, че косата не се разлага с времето, превръща подаряването на кичур коса в символ на вечната любов.

И до ден днешен се обръща голямо внимание на косата, тя може да бъде маркер за възраст, раса, социален статус, вероизповедание, национална и културна принадлежност. Освен всичко това косата може да издаде и много за характера на човека, за неговата същност, себеусещане и отношение към себе си. Ще дам няколко примера за дамите:

Ако една жена обича да носи косата си на конска опашка, трябва да сте наясно, че срещу вас стои смела и дръзка натура, която е уверена в действията си и в общуването с другите. Обича лицето и да бъде широко открито, така както обича ясните изказвания и откритите отношения, без заобиколки.

Ако една жена винаги изглежда сякаш току що е излязла от салона за красота, дори когато е сама в къщи, това говори за контролираща и дисциплинирана натура. Вероятно тази дисциплина се проявява и в другите сфери на живота и. Често жената с безупречна прическа е бизнес дама и има отлични комуникационни умения, знае какво иска и как да го постигне.

Ако една жена има дива и непокорна коса на къдрици, това издава уверена в себе си личност, която умее да се радва на живота. Често тези дами имат заразителен смях и са предпочитана компания и за двата пола. Къдриците им издават още, че са романтични натури, които правят всяко нещо с много старание и страст.

Ако една жена носи косата си на небрежен кок, това говори за една принцеса, която обича и търси мъжкото внимание. Тайната е в оголеното вратле, което подсъзнателно се свързва с нежно място за целувки. Ще забележете, че на такава жена не и е никак трудно да бъде център на внимание. Обича да се глези и обикновено е момичето на татко.

Има още десетки типове, коси и прически, които по някакъв начин говорят за характера на човека. В наши дни може да не е толкова романтично да се подарява отрязан кичур коса, но все още е актуално това, че по външния вид ни посрещат, а по ума изпращат. Има смисъл да обърнем внимание на косата си, в този ред на мисли, нали?!

Без значение, каква е структурата на косата, какъв е цветът и стилът и, факт е, че косата е като визитна картичка за своята притежателка. Затова си струва всяка похарчена стотинка и отделено време. Красивата и поддържана коса дава самочувствие и увереност. Независимо за какво се борите в живота, какви са вашите цели и мечти, не подценявайте обаянието на перфектно изглеждащата коса!